• Izdelava spletnih strani
  • +386 31 326 151
  • info@next-land.com

Projekti Izdelava spletnih strani

Zadruga sončnih elektrarn Slovenije

Zadruga sončnih elektrarn Slovenije nudi različne storitve, povezane z izkoriščanjem sončne energije. Da lahko svojim članom in drugim jasno predstavi svojo ponudbo, potrebuje kvalitetno izdelano spletno stran.


Analiza trga


Svetovanje


Oblikovanje


Izdelava spletne strani


Izdelava sistema za crowdfunding


Spletno oglaševanje

Stara spletna stran Nova spletna stran

Cilj prenove spletne strani 

Cilj prenove spletne strani je postati ena izmed glavnih avtoritet na področju sončnih elektrarn v Sloveniji. S tem namenom smo popolnoma prenovili spletno stran in jo izboljšali na vseh področjih. Od boljšega splošnega videza do odlične hitrosti delovanja in boljše preglednosti, ki obiskovalcem omogoča, da najdejo tisto, kar iščejo.

Analiza trga

Že pred samo prenovo spletne strani smo dobro preučili slovensko občinstvo in obseg zanimanja. Preučili smo konkurenčne spletne strani, da bi ugotovili, kakšen vložek je potreben za doseg ciljev.

Svetovanje

S svojim znanjem in pomočjo podatkov, pridobljenih v analizi, smo predstavili potrebne korake in ocenili znesek naložbe in vložek truda, potrebnega za uresničitev ciljev.

Oblikovanje

Pri oblikovanju smo imeli v mislih preglednost, uporabnost in zaupljivost. Veliko količino besedila smo razbili z veliko belega prostora – za razbitje enoličnosti pa smo dodali še lepe fotografije in ikone z besedilom, ki poudarjajo ključne lastnosti in posebnosti.

Izbrali smo preprosto barvno paleto, kjer se na nežne svetle barve ozadja zlije nežna sivina besedil. Za popestritve na spletni strani poskrbi zelena barva, ki je vzeta iz logotipa zadruge in dobro predstavlja zeleno energijo. Skrbno smo izbrali tudi glavne fotografije, ki vsebujejo veliko zelenja.

V tako oblikovani spletni strani vsako odstopanje barv ujame pozornost obiskovalca, zato elementi in fotografije drugačnih barv izpostavijo želeno vsebino. Za usmeritev pozornosti smo uporabili tudi nežne animacije.

Izdelava spletne strani

Pri sami izdelavi spletne strani smo prednost dali dobremu in hitremu delovanju, ki obiskovalcem omogoča, da vsebino spletne strani doživijo brez nepotrebnega čakanja in zmede.

Sledi primerjava testiranja hitrosti (stara spletna stran proti novi spletni strani); Vidimo, da je kljub večji kompleksnosti nova spletna stran 3X hitrejša od stare in se obiskovalcu prikaže v manj kot sekundi, kar je ključnega pomena za dobro uporabniško izkušnjo in zadovoljne obiskovalce, ki na spletni strani posledično ostanejo dalj časa.

Stara spletna stran Nova spletna stran

Izdelava sistema za crowdfunding

(množično investiranje)

S to novo funkcionalnostjo lahko zdaj zadruga s pomočjo spleta zbira sredstva za izgradnjo večjih sončnih elektrarn. Investitorjem se tudi manjši vložki dobro povrnejo, zraven tega pa jim je omogočeno, da pomagajo ustvariti bolj zeleno prihodnost tudi, če na lastnem objektu nimajo možnosti postavitve sončne elektrarne.

Več o množičnem investiranju si lahko preberete tukaj.

Spletno oglaševanje

Z napredno analizo uporabnikov na spletni strani je spletno oglaševanje zelo preprosto in učinkovito. Tako med množico ljudi, ki kažejo zanimanje za ponujene storitve, iščemo tiste, ki jih zanima sodelovanje z zadrugo in tem prikažemo oglase.

Spletno stran je izdelal:

Gregor Svržnjak