• Izdelava spletnih strani
 • +386 31 326 151
 • info@next-land.com

Izdelava mobilnih aplikacij

Izdelava mobilnih aplikacij je področje z ogromnim potencialom.

Z izdelavo mobilne aplikacije lahko informacije podamo v roke strank in zaposlenih, da so jim ključni podatki vedno na voljo in omogočimo interakcijo z osrednjim informativnim sistemom.

+386 31 326 151

Čas je za izdelavo vaše lastne mobilne aplikacije
Zakaj izdelati svojo mobilno aplikacijo

Zakaj vaše podjetje potrebuje mobilno aplikacijo?

Vsako podjetje si mora prizadevati za razvoj, prav tako pa mora biti naravnano na najnovejše tehnologije in se odzivati na novosti, ki lahko izboljšajo njegovo učinkovitost. Izdelava mobilne aplikacije lahko učinkovito pomaga pri doseganju teh ciljev.

Ena ključnih značilnosti sodobnega digitalnega okolja je večkanalnost. Vzpostavitev učinkovite prisotnosti na tistih kanalih, ki zagotavljajo stik s potencialnimi strankami, je ključni poslovni izziv. Mobilne aplikacije veljajo za eno najmočnejših orodij za navezovanje stikov s ciljno publiko. Praktično vsaka odrasla oseba v razvitem svetu ima pametni telefon, ta trg pa z globalnim razvojem še naprej raste. To je tehten argument, zakaj bi se je potrebno osredotočiti na mobilno tehnologijo.

Dober začetek za doseganje strank na mobilnih telefonih je izdelava spletne strani, ki je prilagojena za uporabo na mobilnih telefonih. Ker pa ima takšna spletna stran omejitve, ki jih mobilna aplikacija nima, je včasih edina rešitev izdelava mobilne aplikacije. Glavna prednost izdelane mobilne aplikacije je hitrejše delovanje in prijaznejša uporaba. 

V nadaljevanju si preberite več o prednostih izdelave mobilne aplikacije.

Koristi izdelave mobilne aplikacije

Kaj pridobite, če se odločite za izdelavo mobilne aplikacije?

1
Rast prodaje

Povečajte prihodke vašega podjetja. S promocijami, popusti in bonusi lahko pridobite stranke, da kupujejo od vas. Omogočeno vam je neposredno obveščanje vseh uporabnikom, ki so namestili vašo aplikacijo. Druga prednost aplikacije je možnost varnega mobilnega plačila, katerega priljubljenost hitro raste. Ljudje pametneje izkoriščamo čas namenjen nakupovanju,  saj lahko iste stvari kupujemo s pametnim telefonom, medtem ko pijemo kavo. Kombinacija “spletna stran + mobilna aplikacija” podjetju omogoča povečano prodajo.

S svojimi strankami lahko vzpostavite odnose, ne glede na to, kje na svetu so. Ne rabijo si zapomniti vašega spletnega naslova ali brskati v iskalniku, saj je aplikacija že nameščena na njihovi napravi. Glede na funkcionalnost jo lahko uporabimo celo brez dostopa do interneta. Vsak novi uporabnik, ki namesti vašo mobilno aplikacijo, vstopi v vaš informacijski prostor.

2
Skupnost
3
Trženje in komunikacijski kanali

Mobilne aplikacije lahko uspešno uporabimo za pritegnitev pozornosti do blagovne znamke s pomočjo različnih marketinških kampanj. Na takšen način razširite potencialno publiko kupcev in razvijete zaupljive odnose z njimi.

Dejstvo je, da je zagon lastne aplikacije tudi korak oglaševanja, saj omogoča uporabo drugih marketinških orodij. Na primer, lahko objavljate novice o ustreznih virih ali pošiljate sporočila za javnost. V tem okviru je še posebej dragocena možnost prejemanja povratnih informacij od uporabnikov. Lahko tudi vodite ankete, jih izvajate, uporabnikom omogočite poročanje o napakah in podobno.

Ustvarite lahko aplikacijo za sodelovanje zaposlenih v skupini, pa tudi za spremljanje in upravljanje kakršnih koli procesov, na primer izmenjavo podatkov ter zbiranje določenih statistik. Mobilne aplikacije je mogoče učinkovito uporabiti za organizacijo in avtomatizacijo več poslovnih nalog. Ustvarjanje izdelkov, namenjenih izključno uporabi znotraj podjetja, je precej običajna praksa. Tako lahko na primer zagotovite neprekinjeno interakcijo med zaposlenimi, ne glede na njihovo trenutno lokacijo.

4
Optimizacija poslovnih procesov
5
Rast zvestobe kupcev

Izkoristite lahko orodja za personalizacijo tako, da pošljete potisna obvestila o novih promocijah in popustih. Uporabnikom, ki so namestili aplikacijo, lahko ponudite dostop do ekskluzivnih ponudb in posebnih bonusov. Če želijo ljudje dobiti dodatne informacije o vašem podjetju ali izdelkih in storitvah, ki jih ponujate, lahko to vedno storijo 24/7 preko mobilne aplikacije. Nenehno sodelovanje povečuje zvestobo in posledično dobra raven zvestobe spodbuja prodajo.

Z uporabo mobilne aplikacije lahko zberete veliko koristnih informacij za nadaljnjo analizo. Na primer, izveste lahko, katere izdelke si kupci najpogosteje ogledujejo in katere najbolj kupujejo, koliko časa porabijo v aplikaciji, katere funkcije se najbolj uporabljajo in katere so najmanj priljubljene. Če sledite načinu interakcije ljudi z vašo aplikacijo, lahko razumete, kako jo lahko izboljšate, da jim zagotovite boljšo uporabniško izkušnjo. Razumevanje vaših strank je ključ do uspeha v katerem koli poslu. Lahko pridobite tudi podatke o geografski lokaciji občinstva, demografskih podatkih, informacije o interesih in številne druge zanimive statistike, ki jih lahko uporabite in izkoristite.

6
Vir dragocene analitike
7
Konkurenčna prednost

Konkurenca na tem področju je še vedno majhna in to je vsekakor treba izkoristiti. Če ste med prvimi na vašem področju, ki boste začeli uporabljati mobilne aplikacije kot marketinško in prodajno orodje, lahko samozavestno okrepite svoj položaj za prihodnost. V današnjem izjemno konkurenčnem svetu je treba izkoristiti čim več priložnosti za izobraževanje o blagovni znamki in povečanje njene prepoznavnosti.

Pridobite ponudbo za izdelavo mobilne aplikacije!

Na željo vam izdelamo analizo ter pripravimo ponudbo in načrt za izdelavo mobilne aplikacije.

Izdelava mobilnih aplikacij je z nami zelo preprosta

 • Prisluhnili bomo vašim potrebam in ugotovili, kakšna je vaša ciljna skupina uporabnikov in čemu želite, da mobilna aplikacija služi.
 • Razvijemo vam lahko enostavne ali zahtevnejše mobilne aplikacije za Apple ali Android.
 • Razvijemo vam tudi mobilne igre.
 • Naš dizajn  je brezhiben, izdelki pa so profesionalni
 • Za popolno delovanje aplikacije je potreben razvoj po meri in možnost kasnejše nadgradnje.
 • Nudimo vam vso potrebno podporo od ideje do izvedbe, tudi v procesu promocije izdelane aplikacije in pridobivanja prvih uporabnikov.
 • Zagotavljamo vse potrebne posodobitve in nadgradnje ter skrbimo, da aplikacija na vseh napravah deluje brezhibno
 • Vašo aplikacijo boste lahko enostavno in hitro uredili, kadar koli boste želeli.
 • Trudimo se, da vam nudimo najboljšo možno izkušnjo in učinkovito pristopamo k realizaciji.
 • Čas izdelave je odvisen od zahtevnosti projekta.
Izdelava mobilnih aplikacij "na kLjuč"
Načrtovanje izdelave mobilne aplikacije
Načrtovanje izdelave mobilne aplikacije

Od A do Ž - od ideje do izdelave mobilne aplikacije

Za izdelavo mobilnih aplikacij poskrbimo od prvega do zadnjega koraka.

Postopek izdelave mobilne aplikacije je sledeč:
Najprej je ideja, nato strategija, dizajn, izdelava prototipa, razvoj, namestitev, popravki, zaključna različica in vzdrževanje.

Ko se ustvari ideja / koncept aplikacije, je pomembno, da naredimo ustrezno tržno študijo in ugotovimo uspešnost projekta. Raziskovalna faza ni namenjena samo odkrivanju novih idej, ampak tudi pripravi seznama zahtev, potrebnih za določitev obsega projekta izdelave mobilne aplikacije. Pomagamo vam z določitvijo ciljev izdelane mobilne aplikacije, ciljne publike, funkcionalnosti mobilne aplikacije aplikacije, privlačnosti le-te in analiziramo vašo konkurenco. 

1
Ideja in strategija
2
Dizajn

Faza oblikovanja mobilne aplikacije vključuje več vidikov. Prvi je informacijska arhitektura. V njem so podatki, vmesnik in funkcionalnost mobilne aplikacije podrobno določeni.  Pogosto vključuje podrobnosti o platformi in tudi, kako se aplikacija prilega znotraj platforme. 

Drugi vidik je oblikovanje uporabniškega vmesnika izdelane mobilne aplikacije (polja, gumbi, ikone, postavitev itd.) in je osredotočen na estetiko ter uporabniško izkušnjo mobilne aplikacije.  

Tretji je stilski vidik, ki  vsebuje standarde, uporabnost in doslednost. Je bistven del faze načrtovanja. Vsebuje podrobnosti o različnih funkcijah mobilne aplikacije, brez katerih razvoj visokokakovostne aplikacije ni mogoč.

Prototip je hitra različica prvotno predvidene mobilne aplikacije. Posebej je  potreben, če je tehnologija nova, koncepti niso preizkušeni ali obstaja negotovost glede razvoja aplikacije. Prototipi so lahko priročni za razumevanje vizualnega vmesnika in  uporabniške izkušnje. Razvoj prototipa je nujen, če želimo hitro preizkusi zasnove in funkcionalnosti vaše aplikacije, kar je v poznejših fazah izdelave mobilne aplikacije zelo koristno.

3
Izdelava prototipa
4
Razvoj aplikacije

Ta faza zajema dejansko realizacijo in kodiranje vaše mobilne aplikacije. Razvojna faza vključuje številne dejavnosti, kot so vzpostavljanje razvojnega okolja (ki vključuje načine preprostega testiranja), razvoj različnih delov kode, predhodno testiranje in ustvarjanje mobilne aplikacije, ki jo je mogoče namestiti in preizkusiti.

Testiranje omogoča, da zagotovimo kakovost aplikacije in odpravimo morebitne napake. Izvede se za razumevanje pomanjkljivosti v aplikaciji in njihovo odpravljanje. Če so takšne napake nerešene, lahko povzročijo napako v delovanju aplikacije ali druge tehnične težave.  Faza testiranja se zaključi, ko se odpravijo vse težave in napake.

5
Testiranje in popravki
6
Zagon / uvedba aplikacije

Zagon pomeni začetek tržne faze aplikacije. Če želite aplikacijo zagnati, jo morate objaviti v trgovini z aplikacijami, kot je Google Play / Apple App Store.  Lahko jo objavite kot beta različico za zgodnje povratne informacije uporabnikov.

Učinkovito vzdržujemo vaše aplikacije. Ko uporabniki začnejo prenašati in uporabljati aplikacijo, se lahko pojavijo težave, povezane z delovanjem aplikacije. Uporabniki velikokrat samo podajo nasvete za izboljšave mobilne aplikacije.  Če želite, da bi vaši uporabniki sodelovali, lahko postopoma dodate nove funkcije.  

7
Proces vzdrževanja in podpore aplikacij

Pridobite ponudbo za izdelavo mobilne aplikacije zdaj!

Na željo vam izdelamo analizo ter pripravimo ponudbo in načrt za izdelavo mobilne aplikacije.

Zakaj izdelati svojo mobilno aplikacijo

Promocija mobilne aplikacije

Pomagali vam bomo tudi pri promociji mobilne aplikacije.  S pomočjo oglaševanja aplikacije preko Google Ads lahko pridobite prve namestitve aplikacije. 

V primeru, da želite prikazovati oglase v vaši aplikaciji, poskrbimo, da boste vaš oglaševalski prostor v aplikaciji najbolje iztržili.

Uporabljamo orodja za analizo, tako pa imamo uvid v to, kako se vaša aplikacija obnese med uporabniki. 

Promocija izdelane mobilne aplikacije
Promocija izdelane mobilne aplikacije

Teženje je velik del uspešne mobilne aplikacije. Za pridobivanje novih uporabnikov aplikacije lahko uporabimo oglaševanje na spletu ali oglaševanje v drugih mobilnih aplikacijah.

Pozneje ko uspešno pridobimo uporabnike, lahko tem ponudimo naše dodatne storitve ali storitve drugih.

Uporabniki veliko časa preživijo na mobilnih napravah, to je pa priložnost za trženje. Prisotnost aplikacije na uporabnikovi napravi pomaga podzavestno vplivati na zaznavanje uporabnika glede blagovne znamke. Zaslužite lahko tudi s prikazom oglasov. 

Velika prednost mobilne aplikacije je, da lahko uporabnikom, ki so namestili vašo aplikacijo, pošiljate neomejeno brezplačnih direktnih sporočil v obliki obvestila, da ga uporabniki ne morejo spregledati. 

Se ukvarjate s športom?

Vabimo vas, da preskusite našo mobilno aplikacijo, ki smo jo izelali, da pomagamo športnim trenerjem.

Pozabite na športno tablo in kredo! Sedaj lahko treninge in tekmovalne strategije pripravite vnaprej in jih enostavno predvajate svoji ekipi.

Na voljo nogomet, košarko in futsal. Več na pocketcoach.si

Imate morda še kakšno vprašanje vprašanje glede izdelave mobilne apilacije

Pošljite nam povpraševanje ali vprašanje v zvezi z izdelavo mobilne aplikacije


  Ali pošljite na sporočilo na info@next-land.com ali si poglejte odgovore na pogosta vprašanje spodaj.

  Pogosta vprašanja o izdelavi mobilne aplikacije

  Ne najdemo razloga, zakaj je ne bi potrebovali mobilne aplikacije. Z njo lahko izboljšate učinkovitost vašega podjetja. Če je vaše podjetje usmerjeno v razvoj in se odziva na novosti, je skrajni čas, da izdelate mobilno aplikacijo. Prav tako je dobro izhodišče za stik z svojimi strankami. 

  Z mobilno aplikacijo si zagotovite rast prodaje in povečate prihodke. Gradite lahko na skupnosti in rasti zvestobe kupcev. So odličen tržni in komunikacijski kanal ter vir dragocene analitike. Z izdelavo mobilne aplikacije lahko optimizirate poslovne procese, izkoristite konkurenčno prednost in svoj položaj za povečanje prepoznavnosti vašega podjetja.

  Pošljite nam vaše zamisli in potrebe vašega podjetja. Strategično bomo določili, kakšna je vaša ciljna skupina uporabnikov in čemu želite, da mobilna aplikacija služi.

  Seveda! Pomagamo vam pri celotnem procesu od ideje do razvoja mobilne aplikacije in promovije izdelane mobilne aplikacije.

  Odvisno je od tega, kaj želite z mobilno aplikacijo doseči. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli rešitev.

  Nudimo vam podporo od ideje do izdelave mobilne aplikacije. Pomagamo pri promociji izdelane mobilne aplikacije in pridobivanja prvih uporabnikov. Zagotavljamo vse potrebne posodobitve in nadgradnje ter skrbimo, da izdelana mobilna aplikacija na vseh napravah deluje brezhibno.

  Izdelamo vam prav vsako mobilno aplikacijo, ne glede na zahtevnost.

  Izdelana mobilna aplikacija bo vidna v Google Play Store za Android uporabnike ali v Apple App Store za IOS uporabnike. 

  Odvisno od ciljne skupine. Android je bolj primeren, če želite služiti od oglasov v igrah, saj ima več uporabnikov. Če pa želite prodajati igro pa je za začetek Apple boljša izbira, ker uporabniki Apple naprav v povprečju plačajo več.

  Čas izdelave je odvisen od zahtevnosti projekta. Pred začetkom bomo naredili načrt in določili optimalni rok končnega izdelka. 

   

  Instalacija mobilne aplikacije je hitra in preprosta. Odprite Google Play Store ali Apple App Store na vašem telefonu,  poiščite aplikacijo in jo prenesite. Ko bo prenos končan, bo vaša naprava aplikacijo samodejno instalirala.

  S pomočjo oglaševanja izdelane mobilne aplikacije preko Google Ads. Lahko vam pomagamo pri promociji. 

  Učinkovito in priročno delovanje mobilnih aplikacij je zelo močna prednost, ki jo imajo mobilne aplikacije. V zadnjih letih je tehnologija izdelave računalniških čipov dosegla kritično mejo, pri kateri je mogoče za dosegljivo ceno izdelati mobilne naprave na dovolj visokem nivoju, da je mogoče na teh napravah uporabljati vso programsko opremo, ki jo potrebuje tipični “potrošnik informacij”. To pomeni, da so te naprave dovolj zmogljive za nemoteno branje vsebine, brskanje, raziskovanje, gledanje videoposnetkov, poslušanje razne vsebine ter igranje iger in velikokrat v istem trenutku. Zaradi zaslonov na dotik, ki sliko prikažejo v izjemni resuluciji, je užitek ob vsebini na mobilnih napravah velikokrat večji kot pri namiznih napravah. Za vsem tem stojijo izjemne baterije in zelo hitra stalna povezava s spletom.

  Mobilne naprave hitro nadomeščajo namizne računalnike v vseh področjih, razen poslovne rabe ali ustvarjanja vsebine (resnih stvari). Zato mnogo ljudi le občasno uporabi svoj namizni računalnik.

  Prihodnost mobilnih aplikacij je zato svetla. Izdelava mobilnih aplikacij strmi k izboljšanju uporabniške izkušnje. Mobilne aplikacije vsako leto delujejo hitreje, imajo več funkcionalnosti in izgledajo lepše. V prihodnjih letih bo vse več stvari, ki jih najdemo na spletu našlo svojo obliko v mobilnih aplikacijah. Spletne trgovine bodo izdelane v obliki mobilnih aplikacij in bodo tako veliko bolj priročne za uporabo.

  Kar se tiče prihodnosti mobilnih aplikacij v poslovnem okolju, bodo izdelane mobilne aplikacije omogočile izboljšanje produktivnosti, saj je z njimi mogoče izboljšati poslovne procese v mnogih panogah. To se bo zgodilo, ker je cena mobilnih naprav zelo nizka v primerjavi z namenskimi napravami. Obenem so te mobilne celoten paket (zaslon, baterija, internet, kamera, mikrofon, zvočniki in drugi senzorji), ki omogoča hitro prilagoditev za namene poslovnega procesa. Namenska izdelava mobilne aplikacije bo v podjetjih vse bolj pogosta, saj se lahko tako z relativno majhnim vložkom, zelo poveča produktivnost zaposlenih.

  Kar se tiče zasebnosti je prihodnost mobilnih aplikacij zelo burna. V zadnjih letih se je izdelava mobilnih aplikacij precej zapletla, ker uporabniki želijo biti podrobno obveščeni o tem, katere podatke mobilna aplikacija uporabja. Zaenkrat izdelovalci spletnih strani in podjetja glavno besedo zaradi nepoučenosti javnosti in same zapletenosti tehnologij prednost ter še vedno zahtevajo mnoge podatke, ki jih nato uporabijo za korist uporabnikov na zapletene načine. Gre za “prodajanje” podatkov oglaševalcem, ki tako lažje najdejo kupce. V pravilni izvedbi je to lahko uporabnikom celo všeč, ampak je velika možnost, da bodo uporabniki ob prevelikem posegu v zasebnost in varnostnih vprašanjih zahtevali večjo zasebnost pri delovanju mobilnih aplikacij.

  Izdelava mobilne aplikacije je zelo zahteven postopek, ki zahteva ogromno dela, pozornosti in znanja. Zraven tega ima vsaka mobilna aplikacija drugačne zahteve in količino posameznih elementov.

  Pri ceni izdelave spletne strani se opiramo na nekatere osnovne funkcionalnosti, kot so: Možnost prijave v aplikacijo, število zaslonov, shranjevanju podatkov ipd.

  Izdelava preproste mobilne aplikacije hitra in s tem cenovno ugodna, a se lahko cena ob potrebi po razvoja po posebnih funkcionalnosti v mobilni aplikaciji hitro dvigne.

  Čas potreben za izdelavo mobilne aplikacije je odvisen od zahtevnosti posamezne mobilne aplikacije. Vsak dodaten zaslon in vsaka dodatna funkcionalnost pomeni daljšo izdelavo mobilne aplikacije. Splošne ocene časa izdelave mobilne aplikacije ni mogoče podati. Je pa preprosto mobilno aplikacijo mogoče izdelati v manj kot mesecu dni, zahtene mobilne aplikacije pa se izdelujejo več mesecev.

  Ker pot do odlične in uspešne mobilne aplikacije ni kratka, se morate na izdelavo mobilne aplikacije dobro pripraviti. Že, preden se lotimo izdelave mobilne aplikacije, moramo ugotoviti, kako bo uporabnikom ta aplikaciji pomagala in ali na trgu obstaja potreba po tej aplikaciji. Zraven tega ne smemo pozabiti na konkurenčne aplikacije, ki niso nič slabega, saj se lahko od njih veliko naučimo in si pri izdelavi mobilne aplikacije prihranimo veliko težav.

  Ko ugotovimo, kakšno aplikacijo želimo izdelati in kako bo ta aplikacije boljša od konkurenčnih aplikacij, je najbolje, da si zapišemo te prednosti, saj bomo iz njih ugotovili, kaj je nujno potrebno za prvo različico aplikacije.

  Nato se lahko lotimo naštevanja funkcionalnosti aplikacije, ki jih želimo izdelati. Ker imamo v misli, da za prvo različico ne potrebujemo vseh funkcionalnosti, je dobro, če funkcionalnosti mobilne aplikacije razporedimo po pomembnosti.

  Iz naštetih funkcionalnosti mobilne aplikacije bomo skupaj z vami izdelali videz in delovanje (navigacijo) mobilne aplikacije.

  Ker je glavna naloga mobilne aplikacije, urejanje podatkov, bomo za mobilno aplikacijo izdelali tudi strukturo podatkov in določili načine hranjenja ter prenašanja teh podatkov.

  Ko imamo pripravljeno našteto, se lotimo z naslednjim korakom izdelave mobilne aplikacije, ki je oblikovanje mobilne aplikacije.