• Izdelava spletnih strani
  • +386 31 326 151
  • info@next-land.com

Analiza trga

najdite svoje kupce
učinkovitost spletne strani in oglaševalskih kampanj

Previdno izberite ciljno skupino in ji ponudite, kar si želi!

Zakaj analiziramo obiskovalce spletne strani?

Splet je veliko mesto, kjer je konkurenca ogromna in tudi mesto, kjer so možnosti skoraj neomejene. Ogromno število uporabnikov spleta pomeni, da ne moremo zadovoljiti vseh, lahko pa jih zadovoljimo dovolj, da si ustvarimo mesto na spletu. Na srečo nam tehnologija pomaga, da zberemo analitične podatke, ki nam pomagajo pri prilagajanju spletne strani in oglaševalskih akcij uporabnikom, ki potrebujejo naše izdelke, storitve ali zgolj informacije o določenih tematikah.

Kakšne podatke lahko pridobimo?

Na spletni strani je mogoče pridobiti različne podatke. Osnovni podatki, kot je anonimno beleženje obiska na strani, kako je obiskovalec prišel na vašo stran, od kje je obiskovalec, kaj je počel na strani ipd., so standardni, saj omogočajo nemoteno delovanje strani. Ko gre za optimizacijo oglaševanja, sledimo obiskovalcu, da vidimo, katero oglaševanje je najboljše.
Za ostale, bolj specifične podatke moramo upoštevati pravice obiskovalcev spletne strani, da se izrecno strinjajo z zbiranjem podatkov.

Kako uporabimo te podatke?

Pri večjem številu obiskov spletne strani se pojavijo vzorci, ki nam pomagajo sklepati o potrebah obiskovalcev. Tako lahko prilagodimo delovanje spletne strani tako, da obiskovalci lažje najdejo, kar iščejo. Oglaševanje spletne strani prilagodimo tako, da “ciljamo” na kupce, ki jih dejansko zanimajo naši izdelki ali storitve. Zbrane podatke lahko seveda uporabimo tudi za druge namene in s tem izboljšamo ostale poslovne procese podjetja.

Orodje, ki ga uporabljamo

Čeprav je na trgu veliko brezplačnih in odličnih orodij za zbiranje podatkov o obiskovalcih, teh za zbiranje zgolj osnovnih podatkov ne potrebujemo, saj osnovne podatke o obisku spletne strani zabeleži že strežnik.

Ker pa se orodja, kot je “Google Analytics” dokaj preprosto implementirajo in so brezplačna, je priporočljivo, da jih že od začetka vključimo v spletno stran. S tem odpremo mnoge možnosti, ki nam pomagajo izboljšati spletno stran in oglaševanje.